Warmteterugwinning

Voor je gezondheid is het belangrijk om je huis goed te ventileren. Helaas is de ventilatie in de meeste huizen niet goed. In 1 van de 10 woningen zit schimmel. En in veel huizen hangt er binnen meer fijnstof dan buiten.

Onvoldoende ventilatie veroorzaakt schimmels en huisstofmijt. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten zoals benauwdheid. hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn, uitdroging, en chronische verkoudheid. Het zorgt ook voor meer last van astma en allergieën. Verder is de kans op een koolmonoxidevergiftiging groter in een slecht geventileerde ruimte.

Er zijn gelukkig diverse slimme oplossingen die u helpen met het gezond ventileren van uw woning zoals een mechanische ventilatie (MV) en warmteterugwinning units (WTW).

offerte aanvragen

Warmte-terugwinning (WTW)

Een WTW ventilatie is gericht op het combineren van het toe- en afvoeren van de lucht in één systeem. Het is een energie terugwinnend ventilatiesysteem waarbij warmte via een warmtewisselaar hergebruikt wordt zodat er geen energie verspild wordt. De WTW-unit werkt onafhankelijk van het verwarmingssysteem. Doordat bijna alle verspilde warmte terug gewonnen kan worden bespaart u ook nog eens een hoop op uw energierekening. WTW-units voorzien u van zeer effectieve ventilatie, ze zijn energiezuinig en zijn erg doeltreffend in het verminderen van ongezonde lucht in uw woning. De WTW-unit zorgt voor gezonde schone lucht in huis. Hij voert vervuilde lucht af en zorgt voor nieuwe, zuivere lucht in uw woning.

Ons onderhoud

Tijdens het onderhoud aan de WTW-unit maakt onze monteur de unit schoon. Hij inspecteert de installatie grondig en vervangt indien nodig beschadigde/ kapotte onderdelen. Verder bestaan de werkzaamheden uit het controleren en reinigen van de ventilatoren, het testen van de unit, schoonspoelen van de warmtewisselaar, vervangen van vervuilde filters (dit dient iedere zes maanden te gebeuren!), en intructies over het vervangen van de filters.

onderhoud aanvragen

Ventilatiekanalen reinigen

Een ventilatiekanaal wordt naar verloop van tijd een verzamelplek voor vocht, schimmels, bacteriën en stof. Dit heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit en de werking van het systeem.

Naast periodiek onderhoud aan uw mechanische ventilatie of WTW-unit is het geadviseerd om één keer per 4 jaar uw ventilatiekanalen te reinigen. Het gaat immers om de lucht die je dagelijks inademt.

  • Hygiëne, schone ventilatiekanalen
  • Blijvend schone en gezonde lucht
  • Systeem gaat langer mee
  • Systeem wordt opnieuw ingeregeld
  • Lagere energielasten

Onze werkzaamheden

Het reinigen van ventilatiekanalen die de vieze lucht in uw woning afvoeren gebeurt door middel van een roterende borstel en een stofafzuiging met filter. Deze wordt in een ventilatie opening geplaatst en vervolgens wordt al het stof opgevangen door de stofzuiger. Tijdens de reiniging worden de kanalen die de schone lucht aanvoeren ook geïnspecteerd. Hierna wordt de ventilatie unit verder gereinigd, zodat er geen vuil achterblijft.

Eenmalig

Kwalitatief onderhoud
Geen voorrijkosten
Geen arbeidsloon