Mechanische ventilatie

Voor je gezondheid is het belangrijk om je huis goed te ventileren. Helaas is de ventilatie in de meeste huizen niet goed. In 1 van de 10 woningen zit schimmel. En in veel huizen hangt er binnen meer fijnstof dan buiten.

Onvoldoende ventilatie veroorzaakt schimmels en huisstofmijt. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten zoals benauwdheid. hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn, uitdroging, en chronische verkoudheid. Het zorgt ook voor meer last van astma en allergieën. Verder is de kans op een koolmonoxidevergiftiging groter in een slecht geventileerde ruimte.

Er zijn gelukkig diverse slimme oplossingen die u helpen met het gezond ventileren van uw woning zoals een mechanische ventilatie (MV) en warmteterugwinning units (WTW).

offerte aanvragen

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een woningventilatiesysteem dat continu lucht afvoert. Het is een energiezuinig afzuigsysteem dat meerdere afzuigpunten tegelijkertijd kan voorzien van het afzuigen van ongezonde lucht. Het afvoeren van deze vochtige en vervuilende lucht draagt bij aan een optimaal binnenklimaat. De lucht in huis bevat veel vocht (schimmels) en huisstofmijt. Ondanks dat u dit misschien niet altijd ziet. Bij alledaagse activiteiten zoals douchen, koken en wassen komt dit al vrij. Het is daarom van groot belang dat uw mechanische ventilatie goed wordt onderhouden.

Ons onderhoud

Onze werkzaamheden bestaan uit Het visueel inspecteren van de mechanische ventilatie, het controleren van de werking van de mechanische ventilatie, en het reinigen en onderhouden van de mechanische ventilatie en motor. Tijdens het onderhoud aan uw mechanische ventilatie maakt onze monteur de box schoon. De monteur vervangt, indien nodig, beschadigde of defecte onderdelen.

onderhoud aanvragen

Ventilatiekanalen reinigen

Een ventilatiekanaal wordt naar verloop van tijd een verzamelplek voor vocht, schimmels, bacteriën en stof. Dit heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit en de werking van het systeem.

Naast periodiek onderhoud aan uw mechanische ventilatie of WTW-unit is het geadviseerd om één keer per 4 jaar uw ventilatiekanalen te reinigen. Het gaat immers om de lucht die je dagelijks inademt.

  • Hygiëne, schone ventilatiekanalen
  • Blijvend schone en gezonde lucht
  • Systeem gaat langer mee
  • Systeem wordt opnieuw ingeregeld
  • Lagere energielasten

Onze werkzaamheden

Het reinigen van ventilatiekanalen die de vieze lucht in uw woning afvoeren gebeurt door middel van een roterende borstel en een stofafzuiging met filter. Deze wordt in een ventilatie opening geplaatst en vervolgens wordt al het stof opgevangen door de stofzuiger. Tijdens de reiniging worden de kanalen die de schone lucht aanvoeren ook geïnspecteerd. Hierna wordt de ventilatie unit verder gereinigd, zodat er geen vuil achterblijft.

Eenmalig

Kwalitatief onderhoud
Geen voorrijkosten
Geen arbeidsloon